Waarom een paardentandarts?

In de loop der jaren is er bij het paard veel veranderd, zoals de voeding en het gehele werkpatroon. Waar paarden vroeger gebruikt werden om arbeid te verrichten is het tegenwoordig zo, dat paarden lopen in de sport en ter recreatie. Daarnaast is de levensduur van het paard toegenomen in de loop der jaren.
Omdat er hoge rijtechnische eisen aan het paard worden gesteld, is het een begrip en noodzaak geworden om de tanden van uw paard te laten onderhouden.
In tegenstelling tot het gebit van de mens slijten de tanden van het paard onregelmatig af. Dit kan leiden tot grote problemen. Denk daarbij aan verstoppingen, gewichtsverlies en verlies van de algehele conditie van het paard. Ook kunnen er door afwijkingen in het gebit rijtechnische problemen ontstaan.
Ik adviseer paarden van 2 tot 6 jaar oud 1x per half jaar te laten controleren. Dit omdat in deze leeftijdsperiode veel verandering en wisselingen plaatsvinden in het gebit. Paarden van 6 jaar en ouder, dienen minimaal 1x per jaar gecontroleerd te worden.

Afspraak maken    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht